21 Temmuz 2013 Pazar

Yabani Semizotu :]


Merhabalar... 
Sebzenin her hali ve her tonu faydalı değil mi? Ama bence doğal olanı en faydalısı... Yabani semizotu bizim ailede favorilerden biridir. Helede Söğütlüçeşmede 80 yaşlarındaki mavi boncuk gözlü bir teyzenin elceğizleriyle toplayıpta sattığı semizotuysa bu, işin içine birde duygusal boyut giriyor:) Gelelim tarifimize son derece basit;

Malzemeler: 
1 demet semizotu
2 orta boy soğan
2 büyük domates
1/2 çay br. kırık pirinç
Tuz

Yapılışı: Öncelikle otları ayıklayıp iyice yıkıyoruz. Sonra arzu edilen boyutta doğruyoruz. Soğanları ince ince kıyıp sarartıyoruz. Üzerine küp küp doğranmış domatesi ve semizotlarını ekleyip biraz kavuruyoruz. Biraz suyunu salınca üzerine tuz ve pirinci ekliyoruz. Ve pirinçler şişip otlar renk değiştirene kadar pişiriyoruz. Hepsi bu kadar:)
Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...