Merhabalar...
Eeee el açma böreğin bence en güzeli ıspanaklısıdır. Vallahi elinden gelen varsa denesin derim inanılmaz lezzetli :) Hamurumuz diğer tariflerimde ki gibi ama ben yinede bir tekrarlamak istedim. Hadi bakalım kolay gelsin...
Hamuru:
İç Harcı:
1/2 kg ıspanak
2 büyük boy soğan
Karabiber
Tuz
½ çay br. sıvıyağ
1/2 kg ıspanak
2 büyük boy soğan
Karabiber
Tuz
½ çay br. sıvıyağ
Yapılışı: Hamurumuz için öncelikle unu bir kaba koyup ortagsını açıyoruz. Ortasına yumurtayı, sirkeyi yağı ve ılık suyumuzu ekliyoruz. Unun üzerine de tuzu serpiyoruz. (Suyu yumuşak bir hamur elde edebilecek kadar göz kararı kullanıyoruz. Ben 1 su br kadar ilave ediyorum) Sonra yavaş yavaş malzemeleri birbirine karıştırarak güzel bir hamur yoğuruyoruz. İyice yoğurmak önemli ! Sonra üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. O sırada biz ıspanakları ve soğanları küçük küçük doğruyoruz. Soğanları kavuruyoruz. Daha sonra ıspanakları ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz ve tuzu ve karabiberi de katıp soğumaya bırakıyoruz.
Sıra geldi böreğimizi açmaya:) Hamurumuzu 12 eşit parçaya ayırıyoruz. Parçalardan bir tane alıp tabak büyüklüğünde açıyoruz ve üzerine margarin sürüyoruz. İkinci bir parçayı da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz. İki kat yufkamızı un serpe serpe incecik olana kadar güzelce açıyoruz. Sonra üzerine pazı saplı harcımızdan yayıyoruz. Yavaşca rulo haline getirip, kendi etrafında sarıyoruz. Ve tepsimize yerleştiriyoruz. Diğerlerin de aynı işlemleri uyguluyoruz. En son üzerlerine yumurta yoğurt karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar yaklaşık 35 – 40 dk pişiriyoruz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder