15 Mayıs 2013 Çarşamba

Tavuk Görünümlü Bayat Ekmek :]


Merhabalar...
Ekmek israfından kaçınmamız gerektiği her fırsatta dile getiriliyor... Yiyeceğimiz kadar ekmek almak en güzeli. Ama malum hemen hemen hepimizin evinde bir parçada olsa bayat ekmek olur. Ve çoğunlukla çöpe gider, onca aç varken :( Şimdi size sunacağım lezzet; tok olan bir çocuğun bile keyifle yediği bir atıştırmalığa dönüşen bir bayat ekmek hikayesidir. Kendisi resmen ailemizde "tavuk görünümlü bayat ekmek" olarak anılıyor artık :) Baksanıza şuna ekmek demeye bin şahit lazım öyle değil mi? Şaka bir yana tadı enfes, kesinlikle yapın ve yiyin :)

Malzemeler:
3 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Tuz, kırmızı toz biber, kekik
(Arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz)

Yapılışı: Öncelikle ekmekleri küp küp doğruyoruz. Bir kapta yumurta ve baharatları iyice çırpıyoruz. Ve ekmekleri bu karışımın içine atıp iyice karıştırıyoruz. Hepsinin sığacağı bir tavada az miktarda yağ ile her yönü kızaracak şekilde pişmesini sağlıyoruz. Vallahi aslında yemede yat tabirine pek bir uygun oldular. Ama biz yedik :P Çay saatlerinize inanılmaz bir renk ve lezzet katacak inanın ki... Umarım ki sizlerde denersiniz... Bakın ekmek bile ne kadar mutlu :)
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...