10 Mayıs 2013 Cuma

Zeytinyağlı Taze Fasulye :]

Merhabalar...
Herkesin bildiği karşı konulmaz lezzet:) Taze her türünü severim... Sevilmeyecek gibi mi arkadaş :) Neyse tarifi birde benden kopya edin bakalım, Her elin lezzeti farklıdır ya hani, belki elimin lezzeti tarife geçmiştir :P Bu yemeğin ve tüm zeytinyağlıların püf noktası bol yağı sevmeleridir... Yoksa küsüp lezzetlerini saklıyorlar benden söylemesi:)

Malzemeler:
1 kg çalı fasulye
2 adet orta boy soğan
2 adet iri domates
7-8 diş sarımsak
Tuz, Şeker
1 çay bar sıvı yağ (Ben ayçiçek ve zeytinyağını karışık kullandım.)

Yapılışı: Fasulyeleri güzelce yıkıyoruz. Sonra boylamasına 3 e ve enlemesine 2 ye bölüyoruz. Tencereye alıyoruz (Dört işlem gerektiren bir yemek gibi durdu dimi:))) Soğanlar yarım piyazlık, sarımsaklar da küçük küçük doğranıp tencerede yerlerini alıyorlar. Domatesleride ister küp küp istersekte rendelenmiş olarak tencereye ekliyoruz. 1,5 tatlı kş tuz ve 2 tatlı kş toz şekerde yanlarına eklenip bir güzel karıştırılıp ocağa alınıyorlar. Pişmek üzere yani, yoksa ocağa karşı bir kırgınlıkları yok :)) Öncelikle altını açıp şöyle bir güzel fokurdamasını sağlıyoruz. Sonra kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte yaklaşık olarak bir yarım saat tutuyoruz. Sonra üzerine 2 su br kadar kaynar su ekleyip tekrar pişmeye bırakıyoruz. Daha sonra altını kapatıp ılınıncaya kadar kapağı kapalı bekliyoruz...
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...