10 Mayıs 2013 Cuma

Tavuk Haşlama :]


Merhabalar...
Bu yemek benim kurtarıcılarımdan biridir.  Aklıma pişirecek birşey gelmediğinde, çoğunlukla bunu yaparım. Hem çok kolay, hem lezzetli hemde besleyici...

Malzemeler:
1/2 kilo tavuk eti (Ben kanat kullandım)
3 orta boy patates
2 orta boy havuç
Taze kekik (kuruda olur)
1 büyük soğan
Tuz, karabiber, limon

Yapılışı: Öncelikle tavukları güzelce yıkıyoruz ve düdüklüde 1 lt kadar su ile haşlanmak üzere ocağa alıyoruz. Tavukların haşlanmasına yakın tencereye irice doğradığımız soğan, patates ve havucu ilave ediyoruz. Tabi tuzu da unutmuyoruz. Piştikten sonra arzu edildiği şekliyle servis ediyoruz. Ben karabiber ve limon tercih ediyoruz. Lezzetine lezzet katıyorlar:)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...