4 Nisan 2013 Perşembe

Bulgurlu Pazı Sarma :]



Merhabalar…
Sarmanın her türünü seven bir kişi olarak geçen hafta sonu kolları sıvadım veeee bu muhteşem görüntüyü elde ettim:)
Malzemeler:
2 demet pazı
4 büyük boy soğan
2 domates rendesi ya da 2 yemek kş. Salça
½ çay br.sıvıyağ
1,5 su br. Bulgur
1,5 su br. Su
Tuz
Karabiber
Nane
Maydanoz
Yapılışı: Öncelikle soğanlarımız küçük küçük doğrayıp tenceremizde sotelemeye başlıyoruz. O sırada bir tencerede su kaynatıyoruz. Pazılarımızı önce kaynar suya sonrada soğuk suya batırarak yumuşamalarını sağlıyoruz. Daha sonra saplarından ayırarak bir kenara alıyoruz. Sotelenen soğanların içine domatesimizi bulgurumuzu katıp şöyle bir harmanlıyoruz. Daha sonra diğer malzemelerimizi ve suyumuzu da ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıyoruz. Soğumasını bekliyoruz. Pazılarımızı ister büyük olarak istersekte ufaltarak iç harcımızla sarıyoruz. Tenceremize dizdiğimiz sarmalarımızın üzerine 1 bardak sıcak su, tuz ve birazda yağ ilave ederek tekrar pişmeye alıyoruz. Dağılmamaları için üzerine mutlaka bir tabak kapatıyoruz. Yaklaşık 15-20 dk da pişiyorlar. Sonra tencerenin kapağını açıp soğumasını bekliyoruz. Servis tabağına alıyoruz. ( Tabi ben soğumasını bekleyemiyorum o da başka bir durum:))))
Afiyet Olsun:)
Not: Pazının yumuşaması için saplarından tutarak kaynar suda 10 sn. beklemeniz yeterlidir. Bu arada kestiğimiz saplarıda kesinlikle atmıyoruz… Çünkü onlarla harika bir BÖREK yapıyoruz :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...