4 Nisan 2013 Perşembe

Ebegümeci Salatası :]



Merhabalar…
Ot yemeklerini sever misiniz? Biz ailecek çok seviyoruz. Helede kırdan kendi ellerimizle topladığımız o organik enfes ot çeşitlerinden yapılmışlarsa. Mesela ebegümeci, efelek, turp otu, hindiba, rezene vs. şimdilik bildiğim ve toplayıp kullandığım ot çeşitleri bunlar. Çorba, salata, kavurma, sarma bir sürü yemek üretiliyor bu otlarla… Enfes ve bir o kadarda sağlıklılar. Bugün sizlerle kendim toplayıp pişirdiğim ebegümeci salatasını paylaşmak istedim… Daha sonra diğerlerine de bloğumda yer vereceğim.
Malzemeler:
1 kg. ebegümeci
1 çay br. Zeytinyağı
Tuz
Limon
Yapılışı: Topladığımız ebegümecileri öncelikle ayıklıyoruz. Ve bolca suyla iyice yıkıyoruz. Doğadan toplandıkları için malum biraz kirli oluyorlar:) (Ben genelde yağmur sonrası ot toplamaya giderim ve mümkünse orada ayıklarım. Çok daha kolay oluyor.) Büyükce bir tencerede su kaynatıyoruz.  Ve temizlenen otlarımızı bir güzel haşlıyoruz. Yaklaşık 25 dk yeterli oluyor. Daha sonra otlarımızı servis edeceğimiz tabağımıza biraz suyu ile beraber alıyoruz. Üzerine yağ, limon ve tuz ilave ediyoruz. Biz bol yağlı limonlu seviyoruz. Siz damak tadınıza göre katabilirsiniz.

Not: Geriye kalan ebegümeci suyunu sakın dökmeyin. İster çorbada kullanın istersenizde içine limon ekleyip çocuklarınıza içirin. Şifa niyetine:) Minik oğlum İlke bayılıyor bu lezzete…
Afiyet Olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...