Merhabalar...
Oğlum İlke bir ara “bu tatlı pütürlü yemem ben” diye mızmızlık yapıyordu ama artık tadına vardı ve afiyetle yiyor:) Her salı sütçü amcamız geliyor ve evimiz kaynamış süt kokuyor mis gibiJ Sütlaç ve yoğurt günü bugün hadi bakalım, bize afiyet olsun sizede heves gelsin :)
Malzemeler:
2 su br. Pirinç
3 lt. süt
3 su br. Su
1/4 çay kş tuz
3 su br şeker
2 su br. Pirinç
3 lt. süt
3 su br. Su
1/4 çay kş tuz
3 su br şeker
Yapılışı: Pirinci yıkayıp tencereye alın suyunu ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Diğer tarafta başka bir tencerede de sütü kaynatın. Ve haşlanmış pirinci süte karıştırın. Ocağın altını kısıp arada karıştırıp pirinçler iyice açılana kadar pişirin. Artık süt ve pirinçler bütünleşmiş bir hal alınca şekeri ve tuzu ilave edin. Bir taşım daha pişirip sıcakken kaselere doldurun.
Afiyet Olsun...
Not: Ben fazla olunca 4-5 kase doldurup, gerisini kavanozlarda saklıyorum. Kasede durunca üzerleri kuruyor ya gözüme pek hoş görünmüyor öyle :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder