4 Nisan 2013 Perşembe

Pazılı El Açması Börek :]



Merhabalar…
Hiç atılır mı o canım pazı sapları, kendisi olur sarma sapları da muhteşem bir börek:)) Evet sarmadan kalan sevimli sapları bakın ne hale geldi:)
Malzemeler
Hamuru:
4 su br. Un
2 yemek kş. Sirke
3 yemek kş. Sıvıyağ
1 yumurta
Tuz
Ilık su
½ paket eritilmiş margarin
İç Harcı:
2 demet pazının sapları
2 büyük boy soğan
Karabiber
Tuz
½ çay br. sıvıyağ
Yapılışı: Hamurumuz için öncelikle unu bir kaba koyup ortagsını açıyoruz. Ortasına yumurtayı, sirkeyi yağı ve ılık suyumuzu ekliyoruz. Unun üzerine de tuzu serpiyoruz. (Suyu yumuşak bir hamur elde edebilecek kadar göz kararı kullanıyoruz. Ben 1 su br kadar ilave ediyorum) Sonra yavaş yavaş malzemeleri birbirine karıştırarak güzel bir hamur yoğuruyoruz. İyice yoğurmak önemli ! Sonra üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. O sırada biz pazı saplarımızı ve soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz. Sapları haşlıyoruz. Soğanları da kavuruyoruz. Daha sonra süzdüğümüz pazıları soğana ilave ediyoruz. Tuzu ve karabiberi de katıp soğumaya bırakıyoruz.
Sıra geldi böreğimizi açmaya:) Hamurumuzu 12 eşit parçaya ayırıyoruz. Parçalardan bir tane alıp tabak büyüklüğünde açıyoruz ve üzerine margarin sürüyoruz. İkinci bir parçayı da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz. İki kat yufkamızı un serpe serpe incecik olana kadar güzelce açıyoruz. Sonra üzerine pazı saplı harcımızdan yayıyoruz. Yavaşca rulo haline getirip, kendi etrafında sarıyoruz. Ve tepsimize yerleştiriyoruz. Diğerlerin de aynı işlemleri uyguluyoruz. En son üzerlerine yumurta yoğurt karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar yaklaşık 35 – 40 dk pişiriyoruz.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...