4 Nisan 2013 Perşembe

Mantarlı Sultani Bezelye :]



Merhabalar...
Sultani bezelyenin (Taze, kabuklu bezelye) şimdi mevsimi .. Sevenleri varsa geç kalmasınlar… Normalde kuzu etli pişen bu yemeği biz mantarla denedik. 5 yaşında ki oğlumda dahil olmak üzere hepimiz beğendik… Umarım sizde denersiniz…
Malzemeler:
500 gr. Mantar
500 gr. Sultani bezelye
2 domates rendesi
2 büyük soğan
Sıvıyağ
Tuz.
Yapılışı: Öncelikle mantarlarımızı tavada kavuruyoruz. Diğer tencerede doğranmış soğanlarımızı soteliyoruz. Üzerine temizlenmiş ve boylamasına ortadan doğranmış bezelyelerimizi ilave edip kısık ateşte bir süre kavrulmaya bırakıyoruz. (Sebzenin o çiğ kokusunun çıkmasını bekliyorum ben) daha sonra mantarlarımızı, domatesi, tuzu ve üzerini geçecek kadar suyu ekliyoruz. İsterseniz pul biber ve karabiber ilave edebilirsiniz. Lezzet katacaklardır. Benim yemeğim düdüklüde 35 dk da pişti.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...