Merhabalar...
Sultani bezelyenin (Taze, kabuklu bezelye) şimdi mevsimi .. Sevenleri varsa geç kalmasınlar… Normalde kuzu etli pişen bu yemeği biz mantarla denedik. 5 yaşında ki oğlumda dahil olmak üzere hepimiz beğendik… Umarım sizde denersiniz…
Malzemeler:
500 gr. Mantar
500 gr. Sultani bezelye
2 domates rendesi
2 büyük soğan
Sıvıyağ
Tuz.
500 gr. Mantar
500 gr. Sultani bezelye
2 domates rendesi
2 büyük soğan
Sıvıyağ
Tuz.
Yapılışı: Öncelikle mantarlarımızı tavada kavuruyoruz. Diğer tencerede doğranmış soğanlarımızı soteliyoruz. Üzerine temizlenmiş ve boylamasına ortadan doğranmış bezelyelerimizi ilave edip kısık ateşte bir süre kavrulmaya bırakıyoruz. (Sebzenin o çiğ kokusunun çıkmasını bekliyorum ben) daha sonra mantarlarımızı, domatesi, tuzu ve üzerini geçecek kadar suyu ekliyoruz. İsterseniz pul biber ve karabiber ilave edebilirsiniz. Lezzet katacaklardır. Benim yemeğim düdüklüde 35 dk da pişti.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder