4 Nisan 2013 Perşembe

Kabaklı El Açması Börek :]


Merhabalar...
Bence herkes elini yufka açmaya alıştırmalı. Hazır yufka güzel ama evde açılanı bir başka güzel oluyor:) Bu sefer ki böreğimde muhteşem lezzetli kabakları kullandım. Sadece iç harcın tarifini veriyorum hamuru ve yapılış tarzı pazı saplı börekteki ile aynı çünkü. Linke tıklarsanız tarifi bulacaksınız.
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
2 adet orta boy soğan
1o adet taze soğan
1 çay kş tuz
1 tatlı kş şeker
Karabiber
½ çay br sıvıyağ
Yapılışı: Soğanları ve taze soğanları küçük küçük doğruyoruz. Yağda biraz çeviriyoruz. O sırada kabakları da minik minik doğruyoruz. Üşenenler rendeleyebilirJ Kavrulan soğanlara ekliyoruz. Biraz pişmesini bekleyip, üzerine baharatlarımızı   ekliyoruz. Biraz daha pişirip altını kapatıyoruz. Böreğimizin içinde kullanmadan önce ılınmasını bekliyoruz. Bence enfes:)
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...