26 Nisan 2013 Cuma

Pizza, Hemde En Pastanesinden :]


Merhabalar...
Bunlar onlar... Evet evet pastanede ki muhteşem pizzaların ta kendisi:) En çok sevdiğim tat birleşimlerinden biri olan domates, peynir, biber üçlüsünü bünyesinde en iyi barındıran hamur ödülüne layık görüldü midem tarafından :P Şiddetle tavsiye ediyorum, yemeyinde yanında yatın kokusunu içinize çekin :)))


Malzemeler:
2,5 çay br ılık su
1 pk yaş maya
2 çorba kş toz şeker
1,5 tatlı kş tuz
1/2 çay br sıvı yağ
4 su br un
Domates
Beyaz Peynir
Sivri Biber (Çarliston da olur)
1 Yumurta

Yapılışı:
Büyük bir kap içerisinde maya, şeker ve suyu karıştırıyoruz. 5 dk bekleyip içine unu yağı ve tuzu ekleyip yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz. 1 saat dinlendiriyoruz. Sonra hamuru 16 eşit parçaya bölüyoruz. (Senin ki neden 24 parça derseniz, 1,5 ölçü yaptım öyle oldu derim) Her bir parçayı elimizi yağlayarak avucumuzda açıyoruz. Ve orta kısımlarına domates, biber, peynir koyuyoruz. (İsteyen sucuk, kaşar ya da patates veyahut kıymada kullanabilir.) Kenarlarına da yumurta sürüyoruz. Ve kabarmalarını bekliyoruz. Sonrada 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.
Piştiği zaten kokusundan anlaşılıyor :)
Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...