4 Nisan 2013 Perşembe

Muzlu Kakaolu Ev Pastası :]


Merhabalar…
Bu pastayı sevgili eşimin doğum gününde yaptım. Kar manzarası sevdiği içinde süslemeyi bu yönde tercih ettimJ Kendisi çok beğendi, umarım sizlerde beğenirsiniz…
Malzemeler
Pandispanya:
4 yumurta (oda sıcaklığında ve taze)
¾ su br. şeker
1/2 su br. un
¼ su br kakao
1 yemek kş sıvıyağ
Bir çimdik tuz.
İç Kreması:
7 yemek kş şeker
2 yemek kş un
2 yemek kş nişasta
2 su br süt
1 pk vanilya
1 yemek kş margarin
1 pk krem şanti
Süsleme ve İçi İçin:  Muz - Çikolata - Kakao - Krem şanti
Yapılışı: İlk önce pandispanyamızla işe başlıyoruz. Tezgahımıza iki cam kap alıyoruz. Birine yumurtaların akını diğerine de sarısını koyuyoruz.( Kesinlikle akın içine bir damla bile sarısını karıştırmıyoruz ve mutlaka cam kapta karıştırıyoruz. Yoksa pandispanya olmuyor benden söylemesi) Yumurta akımızı tuz ile birlikte biraz çırpıyoruz. (Mikserle) sonra şekerin yarısını ilave edip mikserin yüksek hızında bembeyaz bir krem şanti görünümü olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra kalan şekeri yumurta sarısıyla açık sarı bir renk alana kadar çırpıyoruz. Sarısını kar gibi yumurta akının üzerine yavaşça döküyoruz ve tamamen karışana kadar düşük hızda mikserle karıştırıyoruz. Üzerine sıvı yağı, elenmiş unu ve kakaoyu ekleyip yine yavaşça söndürmeden karıştırıyoruz. Sonra pişirme kabımıza alıp önceden ısıtılmış 140 derecelik fırında 25 dk kadar pişiriyoruz.
O sırada tenceremize margarin ve şanti haricindeki krema malzemelerini koyup pişirmeye başlıyoruz. Ara sıra karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamında olmasını sağlıyoruz. Diğer taraftada krem şantimizi ½ su br soğuk sütle hazırlıyoruz. Krema kaynayınca içine margarini katıp eritiyoruz. Sonra altını kapatıkyoruz. Ve mikserle güzelce çırpıyoruz. Biraz ılınmasını bekliyoruz ve krem şantimizi katıp tekrar çırpıyoruz. Artık kremamız hazır:)
Hazırlanışı: Muzları dilimliyoruz. Çikolataları parçalıyoruz. Üzerine sürmek için tekrar krem şanti hazırlıyoruz. Ama bu sefer 1 su br süt kullanıyoruz. Pandispanyamızı ortasından iki kez bölerek üç parçaya bölüyoruz. Servis tabağımıza birinci katı koyup üzerine krema sürüp çikolataları serpiyoruz. Sonra ikinci katı koyup yine krema sürüp bu sefer muzları yayıyoruz. Son kat pandispanyamızı koyup üzerine kalan kremamızı yayıyoruz. Buzdolabında bir süre bekletip üzerine kakao serpiyoruz. Ve krem şantiyle kar manzarasını yapıyoruz. Benim çam ağaçlarım vardı burada çok işime yaradılar :D
 Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Tanesi Gibi

Bazen ustaca atamazsın adımlarını Hislerinle ve telaşla hareket ettiğinde Sendelersin ister istemez Ve fark edilir bu kimilerinc...